Zeven favoriete vaarbestemmingen op een rij

7 vaarbestemmingen in Nederland die u
echt gezien wilt hebben   

Waar gaan we dit jaar heen met de boot?

Een goede vraag, want Nederland zit vol met bijzondere plekken. Zeven van onze favoriete bestemmingen op een rij.

Bestemming 1: Giethoorn

Het Venetië van het Noorden, zo noemen ze Giethoorn. Giethoorn is een waterdorp. U kunt met de boot varen langs de grachtjes en de aparte huizen. Ook buiten Giethoorn is het mooi om te varen. Denk aan het Nationaal Park Weerribben Wieden. Dit is een mooi natuurgebied waar iedereen zich kan vermaken.

Giethoorn
Bestemming 2: Friesland is een echte waterprovincie

Met bijna net zo veel water als land kunt u de hele procincie ontdekken. Of u er nu een dag, week of maand bent het blijft genieten. Denk aan Sloten, Sneek, Stavoren, Grou, Leeuwarden, Dokkum, Langweer en Harlingen. Eigenlijk te veel plaatsen in Friesland om op te noemen. De Middelseeroute en de Elfstedenvaarroute zijn vaarroutes die u niet mag missen.

Friesland
Bestemming 3: De Biesbosch

Bent u een natuurliefhebber dan kunt u vissen en vogels sportten tijdens het varen. Een vaartocht door Nationaal Park De Biesbosch geeft een watersporter rust en energie. Op de grens van Holland en Brabant ligt de Biesbosch. Het is een uniek natuurgebied. Vaar langs de wilgenbossen, groene oevers en door kronkelende kreekjes. De Biesbosch is een groot gebied met getijdenverschil dus houd rekening met ondiepten, stroming en afstanden.

Bestemming 4: Waddengebied

Bezoek de eilanden met de boot. De Waddenzee is een prachtig gebied om te varen. Het is wel van belang dat u kennis heeft van de getijden. De eilanden zoals Vlieland, Schiermonnikoog hebben een idyllische jachthaven. De Waddenzee is een prachtig vaargebied voor de ervaren watersporter. Een vaartocht naar een van de Waddeneilanden is nooit dezelfde. Elke vaart is een unieke ervaring. Er moet altujd rekening gehouden worden met afwisseling van het getij en windrichting.

Waddengebied

Bestemming 5: Vlissingen, vaarroute Westerschelde

Houdt u van zee en steden dan vaar op het zuidelijkste water van de Zeeuwse delta. U ziet meerdere havenpolaatsen zoals Breskend, Vlissingen en Antwerpen. Varen op het zuidelijkste water van de Zeeuwse delta is een belevenis. Bent u nog niet heel ervaren dan is het beter om deze uitdagende route over te slaan.

Vlissingen

Bestemming 6: Amsterdam

Maak een mooie vaart door Amsterdam. Combineer de binnenstad met de Amstel. Beleef het mooiste deel van de Amstel, Oosterdok en laat dan de drukte achter en vaar naar de Plantagebuurt. De benen kunnen na een dagje varen op aangename wijze worden gestrekt.

Amsterdam

Bestemming 7: Noord-Holland; van Medemblik naar Alkmaar

Een mooie vaarroute door de hele provincie Noord-Holland. Vaar vanuit de historische stad Medemblik die gelegen is aan het IJsselmeer naar Alkmaar. Alkmaar bekend als kaasstad. Stap van uw boot om een kaarsmuseum of boerderij te bezoeken. U kunt heerlijk genieten van mooie vergezichten en rietkragen. Er is tijdens deze vaart veel te zien en te beleven! De route verloopt via Middenmeer en het Kolhornerdiep naar Waarland en daarna vaar het plaatsje Kolhorn. Na Kolhorn komt in Alkmaar binnen. U vaart door bebost natuurgebied, afgewisseld met weilanden en dorpen, met musea, galeries en natuurlijk gezellige cafés en restaurants.

Noord Holland alt="Noord-Holland

Vakantie gaan met een boot wordt steeds populairder. Er zijn zo veel mooie plaatsen in Nederland te ontdekken. De ANWB heeft ook mooie vaarbestemmingen op een rij gezet. Lees het blog de mooieste vaarroutes. Ook de jachthavens zijn vaak leuk om aan te meren. Het geeft een hoop gezelligheid tijdens uw vaart.

Maakt u geen gebruik meer van uw boot? Neem dan contact op met het team van Bootgevraagd.nl of ga direct naar het verkoopformulier om uw boot aan te bieden.

Terug naar overzicht