Elk klusproject begint met een afweging. Kiest u voor het geheel vernieuwen van het interieur?
Of knapt u het bestaande interieur op?
Wat u ook kiest, het eindresultaat is nu al iets om naar uit te kijken! Lees deze 3 tips.
Het interieur van de boot bepaalt de sfeer. Heeft de boot een klassiek interieur, een modern interieur of voornamelijk een praktisch interieur?
U kunt ervoor kiezen om het interieur van de boot te vernieuwen, maar het is ook mogelijk om het huidige interieur op te frissen. Dit hangt vaak ook af van uw budget en de staat van de boot.
Een makkelijke oplossing wrapfolie. Wrapfolie is speciale stickerfolie, die makkelijk op bijvoorbeeld kasten geplakt kan worden.
Kastjes krijgen zo een compleet nieuwe en professionele uitstraling.
Is het interieur van uw schip verouderd? Dan is het tijd voor een refit. Een refit is in feite het herstellen, vervangen en restaureren van alle verouderde en verweerde of kapotte onderdelen van de boot. U kunt daarbij denken aan een geheel nieuw interieur; of aan een nieuwen wand, vloer of plafond; of het vervangen van het teakdek en de stoffering,
Het hele interieur wordt zo grondig aangepakt. Ook de verfwerkzaamheden worden hierin mee genomen.
We speken uit ervaring als we zeggen dat een jachtrefit zorgt voor een hele andere uitstraling en hele nieuwe boot!
Wilt u het interieur aanpakken? Denk dan aan het budget. Van hieruit kunt u namelijk de materialen kiezen. Wilt u alles van hout? Of ook andere materialen?
Onze tip is om te kiezen voor wat past bij het schip en goed te kijken naar de verschillende soorten materialen. Tussen (bijvoorbeeld) verschillende houtsoorten zit een groot verschil in prijs en kwaliteit.
In de praktijk is het lastig om zelf het interieur van uw zeilboot of motorboot aan te pakken. Het kost vaak veel tijd en vakkennis.
Wij raden daarom aan om een checklist te maken, zodat het overzichtelijk blijft.
Er zijn bovendien interieurbouwers die graag meedenken en eventueel meehelpen. Ook zijn sommige jachtwerven gespecialiseerd in het refitproces: de zogenaamde refitwerven.
Terug naar overzicht