Gerechten aan boord, tips voor aan boord.

Makkelijke en gezonde recepten voor aan boord

Het vaarseizoen is weer begonnen. Om goed voorbereid te gaan varen heeft u vast een lijstje gemaakt wat u mee gaat nemen aan boord. Voordat u vertrekt met de boot doet u de laatste boodschappen. Om het makkelijk te maken leest u hier 3 gezonden recepten die u aan boord kunt maken.

Uw boot heeft vast een beperkte ruimte dit maakt het vaak lastiger om te koken. Vaak worden er wel de lekkerste recepten gemaakt. Om een bijdrage te leveren aan uw vakantie geven wij graag ter inspiratie 3 lekkere recepten die u makkelijk kunt maken.

Gehaktballetje met krieltjes en groente

Vooraf kunt u ook al lekkere gehaktballetjes bereiden. Dan is dit recept helemaal snel klaar en vaak zij de gehakballetjes nog smaakvoller.

gehaktballetjes aan boord, bootrecepten

Mocht u de gehaktballetjes niet van tevoren gemaakt hebben dan kunt u er ook voor kiezen om geen gehaktbakketjes te maken maar hamburgertjes en dan in stukjes snijden.

Deze lekker bakken met een uitjes en daarbij krieltjes toevoegen en als laatste sperziebonen (uit blik) toevoegen.

Dit is een handig en lekker recept voor op de boot. U heeft ook als voordeel dat er bijna geen afwas is!

Champignons, opbakaardappelen met spek en ui

Bak de ui met teentje knoflook kort aan en bak de spekjes hierin. Eventueel de spekje eruit halen en voeg de opbakaardappelen toe. Laat het sudderen en als het gaar is voegt u de doperweten /worteltjes toe. Warm het allemaal op en dan smullen maar.

Champignosgerecht voor aan boord, bootrecept

Broccoli met rijst

Neem een goede broccoli mee aan boord en snij deze is grove stukken. Bak de kipfilet in stukjes met sojasaus, knoflook en eventueel kruiden. Zodra de kip gaar is dan wok de broccoli mee en zorg dat de rijst wordt gekookt. Zodra de broccoli gaar is dan voeg koksroom en geraspte kaas toe.

Broccoli gerecht voor op boot
Voorbereid op vakantie met de boot

Het is handig om een lijstje te maken wat er allemaal mee gaat aanboord. Naast het eten moet er ook gedacht worden aan de juiste materialen. Denk aan

  • Voldoende pannen
  • Servies
  • Maar ook keukenpapier, servetten, folie
  • Keukendoeken
  • Vuilniszakken
  • Kruiden, olijfolie en flessen water
  • Afwasmiddel met borstelChecklist voor de boot

Naast de kookspullen zijn er andere zaken ook belangrijk om mee te nemen denk aan  kleding, juiste papieren en documenten, toiletartikelen en zaken die voor op de boot handig zijn. Uiteraard een paar gezelschapspellen zijn ook leuk om mee te nemen.

Extra tip; aangezien uw boot beperkte ruimte heeft, is het handig om uw spullen in opvouwbare tassen mee te nemen in plaats van in koffers. Lees ook het blog; 7 favoriete vaarbestemmingen.

Goede vaart en heeft u zelf makkelijke en lekkere recepten wij horen het graag!

Terug naar overzicht