boot verkopen

Zorgeloos uw boot verkopen? 3 mogelijkheden hoe u de boot verkoopt.

Boot verkopen? Lees de 3 tips!

Gaat u nog varen of overweegt u de boot te verkopen? Het is waarschijnlijk lastig om deze afweging te maken. U heeft vast deze zomer plezier gehad van de boot. Het kan ook zijn dat u een andere boot op het oog heeft en besluit de boot te verkopen. Uiteraard kan het ook zijn dat u geen gebruik meer maakt van de boot door drukte of door familieomstandigheden. Dan ligt de boot vaak in de weg en maakt u onnodig kosten. Als dit het geval is, is het goed de boot te verkopen. U vraagt zich af ga ik hem zelf verkopen bijvoorbeeld via Marktplaats, een jachtmakelaar of aan bedrijven die de boot meteen van u kopen.

1. Zelf de boot verkopen

Het verkopen van uw boot kost veel tijd. Denk aan het voorbereiden van het te koop zetten, fotograferen, advertentie, bezichtigingen, proefvaart en de financiële afwikkeling. Particulieren beslissen vaak ook niet meteen en het is afwachten of de financiële middelen er zijn om de boot te kopen. Voordeel van het verkopen via marktplaats is dat u mogelijk een hogere prijs ontvangt voor uw boot dan bij de verkoop aan een watersportbedrijf.

2. Bemiddeling door een jachtmakelaar

De jachtmakelaar kan het verkoopproces van uw boot van A tot Z uit handen nemen.  Dit hangt af van de service die de makelaar kan bieden en de condities die er zijn afgesproken. Belangrijke vragen zijn; betaalt u in de verkoophaven liggeld, hoe gaat het met de verzekering, winterstalling, moet u de boot zelf schoonhouden of wordt dit gedaan door een poetsbedrijf, welke courtage /provisie  berekent de makelaar en hoe wordt er geadverteerd?

3. Verkoop aan een watersportbedrijf die de boot koopt

De voordelen van het verkopen van uw boot aan een watersportbedrijf die de boot meteen inkoopt  zijn:

  • de afhandeling vlot verloopt;
  • geen proefvaart nodig;
  • er is direct zekerheid van verkoop;
  • u weet meteen waar u aan toe bent;
  • na het verkopen van uw boot bent u niet meer aansprakelijk voor eventuele gebreken aan uw boot.

Een bedrijf die dit op een goede wijze aanpakt is bootgevraagd.nl.

Bied uw boot vandaag aan via bootgevraagd.nl en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvend bod.

  1. Gebruik het aanbodformuliervoor het aanbieden van uw boot.
  2. Na het versturen van de mail ontvangt u binnen 24 uur een vrijblijvend bod.
  3. Indien het bod akkoord is komt één van de medewerker van het inkoopteam langs voor een bezichtiging. Uw boot wordt binnen een week betaald en gehaald.

 

 

Terug naar overzicht