Varen in het najaar, waar let u op? Lees de 4 winterstalling tips.

Na een mooie zomer komt het najaar er weer aan. Aankomend weekend krijgen wij nog zomers weer maar daarna is het tijd voor de winterstalling. Bij het wegbrengen van de boot moet u rekening houden met een aantal punten. Bootgevraagd.nl benoemd de belangrijkste vier zaken waaraan u moet denken als de boot de winterstalling in gaat.

1 Bedieningstijden van de bruggen en sluizen

Bereid uw vaartocht voor in de winter.  De bedieningstijden van de bruggen en sluizen zijn aangepast. Houd hier goed rekening mee in uw reisvoorbereiding zodat u niet vast komt te liggen voor een brug of sluis. Kijk voor actuele informatie op www.vaarweginformatie.nl over bijvoorbeeld wijzigingen of stremmingen die op uw route liggen. De bedientijden voor bruggen en sluizen vindt u als een PDF hier.

2 Waterpeil

Ook is het belangrijk om de waterstanden in de gaten te houden. De meeste waterschappen verlagen in de winter de waterstanden. Hoeveel het peil zakt in de winter verschilt per regio en vaargebied. Actuele waterstanden kunt u checken bij de Rijkswaterstaat.

3 Veiligheidsuitrusting

Het is goed om een check te doen dat alles aan boord aanwezig is. Dit hangt wel van het soort boot en type af. Maar denk aan de juiste kleding, juiste apparatuur zoals radarinstallatie, marifoon, zwemvesten en handige apps voor het controleren van het weer.

4 Betonning

In de zomermaanden ziet u vaker betonning om uw vaart uit te stippelen. In de wintermaanden kan de betonning verwijderd zijn.

Mocht u te weinig gebruik hebben gemaakt van de boot en is het tijd om afscheid te nemen. Bootgevraagd.nl koopt graag uw boot. U boot kunt u aanbieden en u krijgt binnen 24 uur een reactie en eventueel een vrijblijvend bod. Gaat u akkoord met de bieding? Ja, dan maken wij een afspraak met u en komen bij u langs voor een korte bezichtiging. Uw boot wordt in overleg zo snel mogelijk opgehaald, betaald en gevrijwaard. Bootegevraagd.nl maakt het u zo makkelijk mogelijk!

 

Terug naar overzicht