vaarroutes Middellandse-Zee

Bootvakantie Middellandse Zee?

Middellandse Zee bezoeken? Dit zijn de mooiste plekken om aan te meren met uw boot

Bent u op zoek naar de mooiste plekken om aan te leggen met de boot bij de Middellandse Zee? Het is voor de volgende vakantie in het voor- of najaar een aanrader. Het is niet alleen mooi op het water, maar ook zeker aan de kust. Overal kunt u heerlijk eten. Echt een aanrader om met de boot de Middellandse Zee te verkennen!

culinair boot varen midellandse zee

Waar zijn de mooiste plekjes aan de Middellandse Zee?

Dat is lastig om te zeggen, want er zijn zo veel mooie plekken in en rond de Middellandse Zee. Niet alleen land, natuur maar ook vele eilanden zijn goed te bezoeken met de boot. De Middellandse Zee ligt, zoals u weet, tussen Europa en Afrika. Het diepste punt van 5.267 meter ligt in de Ionische Zee, wat dichtbij de Griekse kust ligt. De zee wordt afgesloten en hierdoor is het met de boot goed vertoeven. Om een beeld te geven. De gemiddelde diepte is ongeveer 1.430 meter en de totale oppervlakte is circa 2,5 miljoen km². De omtrek is 46.000 kilometer.

Ontdekken van de Middellandse Zee met de boot

De middellandse Zee is dus enorm groot en er grenzen vele landen aan die een bezoek zeker waard zijn.

Op een rijtje de 12 mooiste vaargebieden

 1. Spanje
 2. Frankrijk
 3. Italië
 4. Slovenië
 5. Kroatië
 6. Montenegro
 7. Griekenland
 8. Turkije
 9. Cyprus
 10. Syrië
 11. Tunesië
 12. Sicilië

Middellandse zee wat te doen?

Bent u een echte watersporter die enkel op het water zit,  of bent u iemand die af en toe wil genieten, of ook af en toe geniet van actie? Het kan allemaal tijdens deze vakantie. Elke dag is anders en treft u verschillende landschappen en culturen aan. Er zijn vele moderne badplaatsen te vinden die geschikt zijn om met de boot aan te meren. Ook geweldige kustlijnen van de Turkse Middellandse Zee of de Griekse Eilanden zijn mooi om te bezoeken met de boot. Heeft u zelf geen boot er worden ook veel cruises en boten aangeboden die geschikt zijn om de Middellandse Zee te verkennen.

#1: Marokko

Wilt u de drukte zoals de levendige kust van Italië tot aan Marokko afwisselen met de rust dan is Kroatië ook de moeite waard.

#2: Frankrijk

Het voor- en najaar is een goede periode om te varen. Zo kunt u als vanaf april naar de Côte d’Azur waar het zonnetje al schijnt. De badplaatsen als Nice en Cannes zijn geliefd.

#3: Kroatië

Als watersporter is het verkennen van de wateren rond Kroatië prachtig. Denk aan de plaatsen; Dubrovnik, Split, Zadar, Pula en Trogir. U kunt voor anker gaan om de oude Romeinse en Griekse monumenten te bezoeken. Hier komt u vele luxe jachten en jachthavens tegen.

 

Kroatië Varen

#4: Italië

Italië is groot en heeft mooie plaatsen om voor anker te liggen. Bij Italië denkt u aan mooi weer en levendigheid. Er zijn plaatsen langs de kust die niet heel rustig zijn om te varen zoals de Eolische Eilanden. Het weer kan hier zo omslaan en dan is er veel wind. Niet graag de wind opzoeken maar juist rustige plaatsen bezoeken? Dan zijn er mooie jachthavens te vinden aan de Toscaanse kust en in de baai van Napels.

Ook de bekende meren bij Lombardije zijn geschikt om aan te meren. Het mooie is van het varen dat er veel afwisseling is met natuur en cultuur.

U kunt ervoor kiezen om uw vaarvakantie op te splitsen; West- Middellandse Zee en Oost-Middellandse Zee.

#5: Turkije

De Turkse Middellandse Zee bestemmingen gaan veel zeilers naar toe. De ‘Turquoise Coast’, is bekend en geliefd bij de watersporters.

Turkije vaargebied

#6: West-Middellandse Zee

De belangrijkste steden in het Westen van de Middellandse Zee zijn: Barcelona, Ajaccio, Marseille, Cannes, Genua, Napels en Palma de Mallorca. Dit zijn mooie steden om te bezoeken met de boot.

#7: Oost-Middellandse Zee

Het Oosten van de Middellandse Zee; denk dan aan Venetië, Kroatië en dan Griekenland met haar eilanden.

Een minder bekende natuurbestemming is Corfu. Dit Griekse eiland ligt in de Ionische zee en heeft een hele mooie natuur. Het is een van de groenste eilanden met veel olijfbomen.

#8: Varen in Montenegro

De Baai van Kotor in Montenegro is een aanrader om te bezoeken. Het heeft een lange kustlijn en de baai staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wanneer te bezoeken?

De Middellandse Zee is het hele jaar door te bezoeken. Bekijk het weer op google om te controleren welke periode het beste is om te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om een cruise te doen of inspiratie op te doen bij verhuurbedrijven voor mooie vaarroutes.

Aanmeren met de boot

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen waar u naar toe wilt varen. De Middellandse Zee is groot en divers.

aanmeren

Anker

Bij aankomst in een plaats of in een baai is het belangrijk om te weten hoe diep het in de baai is, zodat u weet of de ketting of ankerlijn het haalt. Controleer altijd door middel van achteruit varen of u vastligt met de boot. Gebruik GPS-functie in uw boot.

Stroming

Niet alleen is het belangrijk om te bepalen hoeveel ketting of ankerlijn er nodig is om aan te meren, maar ook zijn de stroming en de windrichting bij het uitzoeken van de plek van belang te weten. Bij het aanleggen bespreek je met elkaar wie wat doet, zodat er een juiste taakverdeling is.

Ankeren aan de kade

In de havens komt het vaak voor dat de boten met de spiegel naar de steiger of kade afmeren. De boot wordt vastgemaakt aan de kade met landvasten aan de achtersteven.

Boot verkopen

Heeft u een boot die u graag wilt verkopen? Neem dan contact op met het team van Bootgevraagd.nl. Zij ontvangen graag foto’s en specificaties van uw boot om een prijsvoorstel te doen. Binnen een week is uw boot verkocht.

Terug naar overzicht